Vysoce kvalitní syrovátkový proteinový prášek používající účinný proces sušení.

Syrovátkový protein se často konzumuje jako doplněk sportovní výživy. Podporuje budování a udržování svalové hmoty. Pro rychlou konzumaci bílkovin obsahují mnohé sportovní nápoje vysokou koncentraci syrovátkové bílkoviny. Lze je smíchat s vodou nebo mlékem doma nebo přímo v posilovně. Sušení potravin je běžnou metodou pro zlepšení stability potravin. Bohužel touto úpravou trpí kvalita potravin, protože u suchých výrobků se snižuje chuť, vůně, vzhled a nutriční hodnota. Výrobci hledají šetrnější způsoby sušení s nižšími energetickými nároky. Metoda vstřikování inertního plynu do materiálu je dobře známá, protože rychlost sušení se zvyšuje vytvořením pěnové struktury (viz obrázek 1, strana 2). Výsledkem je zkrácení doby sušení a zlepšení kvality sušeného produktu díky menší tepelné degradaci. Vytvoření stabilní pěny je pro potravinářský průmysl velkou výzvou, problém se řeší použitím emulgátorů, ačkoli ty nejsou pro spotřebitele žádoucí. Kromě toho je pěnění často velmi drsné ošetření a není vhodné pro citlivé materiály, jako jsou aromata nebo bílkoviny. Společnost Kinematica nabízí se zařízením MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tyto druhy problémů.
