Vysoce kvalitní prášek z mikrořas používající účinný proces sušení.
Využití mikrořas v různých oblastech je rostoucím trhem. Použití zředěných mikrořas je často obtížné, protože může například narušit účinnost navazujícího procesu extrakce oleje nebo nepolárního materiálu. Dehydratace roztoku mikrořas má zásadní význam pro zamezení těmto problémům a pro zvýšení koncentrace mikrořas. Sušení potravin je běžnou metodou pro zlepšení stability potravin. Bohužel touto úpravou trpí kvalita potravin, protože u suchých výrobků se snižuje chuť, vůně, vzhled a nutriční hodnota. Výrobci hledají šetrnější způsoby sušení s nižšími energetickými nároky. Metoda vstřikování inertního plynu do materiálu je dobře známá, protože rychlost sušení se zvyšuje vytvořením pěnové struktury (viz obrázek 1, strana 2). Výsledkem je zkrácení doby sušení a zlepšení kvality sušeného produktu díky menší tepelné degradaci. Vytvoření stabilní pěny je pro potravinářský průmysl velkou výzvou, problém se řeší použitím emulgátorů, ačkoli ty nejsou pro spotřebitele žádoucí. Kromě toho je pěnění často velmi drsné ošetření a není vhodné pro citlivé materiály, jako jsou aromata nebo bílkoviny. Společnost Kinematica nabízí se zařízením MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tyto druhy problémů. Velké společnosti ve vaječném průmyslu již náš výrobek používají a jsou o této technologii přesvědčeny.