Vysoce kvalitní potravinářská barviva v prášku používající účinný proces sušení.
Zájem o potravinářská barviva jako přírodní zdroj barviv roste. Antokyany mohou dodávat červenou, fialovou a modrou barvu potravinám, nutraceutikům a léčivům a jsou žádané, protože mají nízkou toxicitu. Sušení takových výrobků vede ke zvýšení stability a zvýšení koncentrace barviva. Sušení potravin je běžnou metodou ke zlepšení stability potravin. Bohužel tímto ošetřením trpí kvalita potravin, protože u suchých výrobků se snižuje chuť, vůně, vzhled a výživová hodnota. Výrobci hledají šetrnější způsoby sušení s nižšími energetickými nároky. Metoda vstřikování inertního plynu do materiálu je dobře známá, protože rychlost sušení se zvyšuje vytvořením pěnové struktury (viz obrázek 1, strana 2). Výsledkem je zkrácení doby sušení a zlepšení kvality sušeného produktu díky menší tepelné degradaci. Vytvoření stabilní pěny je pro potravinářský průmysl velkou výzvou, problém se řeší použitím emulgátorů, ačkoli ty nejsou pro spotřebitele žádoucí. Kromě toho je pěnění často velmi drsné ošetření a není vhodné pro citlivé materiály, jako jsou aromata nebo bílkoviny. Společnost Kinematica nabízí se zařízením MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tyto druhy problémů.