Vysoce kvalitní hrachový proteinový prášek používající účinný proces sušení.
Výrobky s vysokým obsahem bílkovin získávají stále větší přitažlivost, protože bílkoviny jsou považovány za zdravé. Maso má vysoký obsah bílkovin, ale povědomí o snižování spotřeby masných bílkovin vede ke zvýšenému zájmu o rostlinné analogy masa. Takové analogy masa jsou všude na pultech obchodů a vyrábějí se hlavně z hrachových bílkovin. Sušení potravin je běžnou metodou pro zlepšení jejich stability. Bohužel touto úpravou trpí kvalita potravin, protože u suchých výrobků se snižuje chuť, vůně, vzhled a výživová hodnota. Výrobci hledají šetrnější způsoby sušení s nižšími energetickými nároky. Metoda vstřikování inertního plynu do materiálu je dobře známá, protože rychlost sušení se zvyšuje vytvořením pěnové struktury (viz obrázek 1, strana 2). Výsledkem je zkrácení doby sušení a zlepšení kvality sušeného produktu díky menší tepelné degradaci. Vytvoření stabilní pěny je pro potravinářský průmysl velkou výzvou, problém se řeší použitím emulgátorů, ačkoli ty nejsou pro spotřebitele žádoucí. Kromě toho je pěnění často velmi drsné ošetření a není vhodné pro citlivé materiály, jako jsou aromata nebo bílkoviny. Společnost Kinematica nabízí se zařízením MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tyto druhy problémů.