CZ  |  EN  |  SK

Stanovení mono-, di-,tri- a polysacharidů

CAMAG

Analýza cukrů, např. v různých potravinách, je důležitá pro výrobce, úřady i soukromé vyšetřovací laboratoře. Tuto analýzu lze snadno a rychle provést pomocí planární chromatografie.

V závislosti na směsi cukrů ve vzorku lze použít tři různé separace.

Extrakty se dělí chromatograficky na silikagelových, resp. aminových deskách bez předchozí derivatizace. Následuje postchromatografická derivatizace pomocí činidla obsahujícího difenylamin, anilin a kyselinu fosforečnou pro všechny standardy a vzorky současně. Při použití aminové destičky cukry fluoreskují pouhým zahřátím destičky. Denzitometrické vyhodnocení se provádí měřením absorbance při 620 nm nebo měřením fluorescence při 266 - 400 nm. Mez detekce pro fluorescenční zóny je přibližně 10 ng.

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit další aplikace související s:

Chromatografické přístroje