CZ  |  EN  |  SK

Quantitative determination of vitamin C in fruit juices

CAMAG

Quantitative determination of ascorbic acid in fruit juices and similar products is called for when their vitamin C content is declared as an advertising feature. Ascorbic acid is also used as an antioxidant in meat products to stabilize their fresh appearance. Because here ascorbic acid is an extraneous substance, its determination is a regulatory requirement.

Mild oxidation converts vitamin C into dehydroascorbic acid. As its 2.4-dinitrophenylhydrazon (DNPH) derivate this is then separated from matrix substances by TLC and quantified densitometrically by adsorbance at 510 nm.
 

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit další aplikace související s:

Chromatografické přístroje