Máslové pěny jsou ve potravinářském průmyslu velmi zajímavé, protože významně zlepšují roztíratelnost másla přímo z ledničky. Takový praktický produkt je zákazníky žádaný, ale bez obětování přirozenosti produktu. Proto je potřeba vyvinout proces pěnění bez použití emulgátorů nebo stabilizátorů pro tukové pěny. Hlavní výzvou je skutečnost, že stabilizující krystaly jsou velmi teplotně citlivé a jsou ničeny konvenčními provzdušňovacími systémy kvůli jejich vysokému energetickému vstupu. Průmysl bojuje jako důsledek velkoobjemové výroby se snížením smykových napětí, a proto přidává emulgátory do pěny. Výrobci takových tukových pěnových produktů v mléčném průmyslu hledají způsoby, jak snížit smyková napětí a přirozeně získat stabilní strukturu tukových krystalů za účelem stabilizace velikosti bublin. Kinematica poskytuje s MT-MM technologii a osvědčené řešení pro tento druh problémů. Velké společnosti v mléčném průmyslu již náš produkt používají a jsou přesvědčeny o této technologii.