CZ  |  EN  |  SK

Stanovení dusíku v tabáku podle Kjeldahlovy metody

BÜCHI Labortechnik AG

Obecně se má za to, že aroma a chuť kouře souvisí s obsahem dusíkatých složek. Nejlepší kouř poskytuje tabák sušený horkým vzduchem, který obsahuje 1,6 až 2,3 % celkového dusíku. Přijatelná hranice celkového dusíku je 1,0 až 3 %. Kromě obtížného sušení by tabák s obsahem dusíku vyšším než 3 % vedl k hluboce hnědým, nekvalitním listům, které se snadno rozpadají a mají plochou, nevýraznou chuť kouře.

K určení obsahu dusíku je nutné vzorky rozložit kyselinou sírovou, aby se dusík přeměnil na síran amonný. Po přeměně na amoniak alkalizací hydroxidem sodným se vzorky destilují parní destilací do přijímače kyseliny borité, načež následuje titrace roztokem kyseliny sírové.

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit více aplikací v:

Analytika Kjeldahl

Zobrazit další aplikace související s:

Destilační a extrakční přístroje