CZ  |  EN  |  SK

Stanovení aflatoxinů B1, B2, G1 a G2 v potravinách

CAMAG

Aflatoxiny tvořené metabolismem plisnových hub Aspergillus flavus a parasiticus jsou karcinogenní a oslabují imunitní systém. Nejdůležitější přirozeně se vyskytující aflatoxiny jsou B1, B2, G1 a G2. Z těchto je nejběžnější a nejsilnější aflatoxin B1. Mezní koncentrace, které se sledují například u koření, jsou 5 ppb pro aflatoxin B1 a 5 ppb pro součet aflatoxinů B2, G1 a G2. U ořechů jsou limity 1 ppm pro B1 a 5 ppb pro součet aflatoxinů B2, G1 a G2.

Mykotoxiny se izolují z matrice extrakcí kapalina/kapalina. V případě kritických matric se používá krok extrakce na pevné fázi. Chromatografují se na silikagelu, přičemž se souzačasně eluovaná matrice nejdříve odstraňuje předchromatografií s dietyléterem, poté se mykotoxiny dělí chloroformem – acetonem – vodou. Denzitometrické vyhodnocení se provádí měřením fluorescence při 366/>400 nm. Pozitivní výsledky lze potvrdit další předchromatografickou derivatizací.

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit další aplikace související s:

Chromatografické přístroje