CZ  |  EN  |  SK

Kvantitatívní stanovení vitamínu C v ovocných šťavách

CAMAG

Kvantitatívní stanovení kyseliny askorbové v ovocných šťavách a podobných produktech je vyžadováno, když je jejich obsah vitáminu C uveden jako reklamní rys. Kyselina askorbová se také používá jako antioxidant v masných produktech ke stabilizaci jejich čerstvého vzhledu. Protože je zde kyselina askorbová cizou látkou, její stanovení je regulačním požadavkem.

Mírná oxidace přeměňuje vitámin C na dehydroaskorbovou kyselinu. Jako její 2,4-dinitrofenylhydrazonový (DNPH) derivát je pak oddělena od matricových látek pomocí TLC a kvantifikovaná denzitometricky absorbancí při 510 nm.

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit další aplikace související s:

Chromatografické přístroje