CZ  |  EN  |  SK

Kvantitativní stanovení aminokyselin v bramborách

CAMAG

Kvantitativní analýza nebo "otisk prstu" aminokyselin v krmivech je vyžadována pro hodnocení kvality, stability a občas původu produktu. To se týká volných i proteinově vázaných aminokyselin po hydrolýze.

Popsaná metoda je stanovením volných aminokyselin v bramborách; lze ji snadno přizpůsobit jiným úkolům.

Stanovení volných aminokyselin v bramborách je vyžadováno např. když se vedlejší produkty ze závodů na zpracování brambor mají použít pro krmiva pro zvířata, pro která je obsah volných aminokyselin regulován. V současné době se čisté aminokyseliny získávají ze bramborové šťávy.

Bramborová šťáva je deproteinizována srážením etanolem. Volné aminokyseliny jsou derivatizovány dansylchloridem, chromatografovány na silikagelu a skenovány fluorescencí. Hranice stanovení jsou v nízkém nanogramovém rozsahu.

Stáhnout aplikaci Stáhnout aplikaci K přehledu aplikací Kontaktujte nás

Formulář pro stažení aplikace

* Tato pole jsou povinná.

** Vezměte prosím na vědomí, že vaše osobní údaje budou uloženy bezpečně a v souladu s obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR) (EU) 2016/679 o ochraně osob ve vztahu ke zpracování osobních údajů a volnému pohybu těchto údajů. Máte právo požadovat od nás přístup k vašim uloženým osobním údajům, opravit, vymazat nebo omezit zpracování osobních údajů a kdykoli odvolat svůj souhlas. Osobní údaje nebudou sdíleny mimo naši skupinu společností ani prodávány jiným společnostem. Osobní údaje mohou být použity pro marketingové a komunikační účely až do zrušení souhlasu.

Zobrazit další aplikace související s:

Chromatografické přístroje