Amylograf - E poskytuje spolehlivý a reprodukovatelný obraz enzymové aktivity (α-amyláz) v moukách (i celozrnných).
Spolehlivé stanovení reologických vlastností těsta prostřednictvím odporu proti protažení pomocí přístroje Extensograph-E.
Reometr Farinograf - TS poskytuje spolehlivý a reprodukovatelný obraz absorpce vody a hnětacích vlastností mouky s ohledem na mezinárodní normy.
Brabender Glutograf - E umožňuje měřit viskoelastické vlastnosti střihem vzorku. To umožňuje určit kvalitu např. mokrého a suchého lepku nebo těsta.
Přístroj Brabender GlutoPeak měří kvalitu lepku v celých zrnech, mouce, vitálním lepku a pekařských směsích rychlým testem.
Brabender Micro Visco-Amylo-Graph měří viskozitní vlastnosti v závislosti na teplotě a čase, zejména u mouky, škrobu a dalších materiálů.
Aqua-Inject je ideální pomocné zařízení pro automatické dávkování a titraci vody.